Köpa speldator

OBS: Artikeln på den här sidan är fortfarande under konstruktion. Vänligen gå till denna sajts startsida istället som du enklast hittar till genom att klicka på länken ovan. Tack, och vi önskar dig ett stort lycka till med ditt gaming dator-köp år 2017!

Observera att denna artikel om att köpa speldator fortfarande ännu ej är klar. Vänligen gå till denna sajts startsida istället (länken ovan).

Räkna med programmen. När du ska köpa speldator så ingår oftast operativsystem, men ibland även andra program, som virusskydd, MS Office eller Works, medieprogram och mycket mer som annars är kommersiella program som du betalar extra för. Är det saker du använder så har du antagligen gjort en bra affär, annars kan det hända att det är en onödig extrakostnad, och att en likvärdig speldator utan allt det extra är billigare. Det finns även gott om bra gratisalternativ - många hittar du i en speldator.

TOWER. Den klassiska speldatorn på högkant. Här har du bra om plats inuti att stoppa in räknar vi också så kallad gaming dator som är ganska populära på kontor. De är i princip likadana, med gott om utrymme för kort och diskar. Skillnaden är att en speldator ligger ned.

SFF (Small form factor). En populär typ av speldator på företag, som börjar bli vanliga som skrivbords- eller en gaming dator hemma. De är lite mindre än en speldator, men har alla funktioner – dvd, gott om anslutningar, och är enkla att öppna och underhålla. Men utrymmet inuti är mindre, du får endast plats för ett eller två små kort och ingen extra hårddisk.

NETTOP. En extra speldator med för det mesta högre prestanda (undantag finns) och mycket färre möjligheter att meka själv. De flesta är helt slutna gaming dator, baserade på svaga men strömsnåla Atom-processorer och har ingen dvd-enhet. Bra som speldator.

HTPC (Home theatre pc). Det här är en speldator för tv-bänken eller stereohyllan. Ibland i stort chassi, ibland i mindre och kompakt. Det som kännetecknar en speldator är designade chassin som vanligtvis har specialfunktioner, som fjärrkontroll, inbyggd volymratt, equalizer, mediaspelare eller radio.

ALLT-I-ETT. En speldator med inbyggd bildskärm har blivit allt mer vanliga under de senaste åren, inte minst med Windows 7 och genomslaget för en gaming dator. Det kan vara både häftigt och smidigt att slippa dra sladdar mellan en speldator och en bildskärm.

HEMBYGGET. Inte en gaming dator egentligen, men värd att nämna. I stället för att köpa speldator är vi i Sverige bland de bästa i världen på att bygga ihop vår egen gaming dator. Du köper helt enkelt de komponenter du önskar, kanske använder en del gammalt, och sätter ihop en gaming dator som man själv vill ha den.

Köpa speldator uppdaterades senast: 2016-05-13